Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica in Prajituri
10 Feb 2016 | 5943 vizualizari
Desert prajitura "Bounty" de post

O prajitura foarte buna si gustoasa! S-a mancat asa de repede... :)) Era putin mai buna daca insiropam si blatul, dar oricum a fost delicioasa!

Ingrediente

  • Blat:
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 150 ml apa de cocos
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt (stins cu putin otet)
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • Crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 100 g zahar
  • 4 linguri gris
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata neagra (+50% cacao)
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte.

Blat: Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Omogenizam. La final incorporam cicolata si fulgii de cocos. Turnam compozitia, in tava si coacem blatul, pentru de 10 minute, la foc potrivit, apoi la foc mic inca 15 minute. Lasam la racit.

Crema: Intr-o cratita turnam laptele de cocos si zaharul. Lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere si adaugam grisul. Amestecam bine, pana ce grisul se umfla si se obtine o crema mai groasa. Turnam crema fierbinte peste blat si o nivelam frumos.

Glazura: Rupem bucati ciocolata si o topim pe baie de aburi. Incorporam uleiul si o turnam peste prajitura. De preferat este sa o portionati dupa 5 minute de cand ati pus glazura, eu am pus-o la frigider si apoi am taiat-o mai greu (cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fiarta).

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Bounty" de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Postat de merisor67

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2016, 20:37
Buna!
la 10.02.2016, 20:40
Bună răjitură ai făcut!
la 10.02.2016, 20:49
Chiar a fost , Andra!
la 10.02.2016, 20:49
Multumesc de trecere, Bunica!
la 10.02.2016, 20:51
O prajitura foarte, foarte buna de post!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking