Desert prajitura cu ciocolata si Mars

Postat de claudiaO in Prajituri
12 Feb 2020 | 1848 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si Mars

Am ochit aceasta prajitura pe blogul Timeei -Retete Timea, dar am mai adaptat-o putintel. Delicioasa!

Ingrediente

BLAT:

  • 125 gr unt nesarat 82% grasime
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 1 lingura cafea macinata
  • 6 linguri faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 4 batoane Mars - am folosit eu
  • 1 lingurita esenta valinie
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata neagra cuverture de la Lidl
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 12 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri unt
  • ciocolata cu lapte pt ornat - cam 100 gr.

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand.

Faina se amesteca cu cacaua, cafeaua, praful de copt, bicarbonatul. Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi.

Adaugam ingredientele uscate pese amestecul de oua si unt si esenta de vanilie, amestecand usor. La final adaugam ciocolata topita.

Intindem compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt, apoi punem bucatele de cocolata Mars pe toata suprafata; in reteta Timeei erau 3 buc, eu am folosit 4 ca era tava putn mai mare. Dam la cuptor vreo 25 minute - facem testul scobitorii ca sa fim mai siguri, apoi o mai lasam 5 minute cu cuptorul inchis.

 Cand e gata prajitura, o lasam sa se raceasca si pregatim glazura.

Untul, smantana, ciocolata si zaharul pudra le punem pe baie de aburi pana se topeste si se omogenizeaza frumos. Turnam  glazuta ciocolatoasa peste prajitura si razuim ciocolata cu lapte.

Dam la rece pana la servire, la mine a fost a doua zi. Tinuta la rece, este usor crocanta, dar daca sta putin la temperatura camerei devine moale si ciocolatoasa.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si Mars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Martisor

Postat de mirela0911

Desert prajitura Martisor

Foi: Intr-un vas se pun faina, sarea, zaharul Green, ouale batute, untura si bicarbonatul de amoniu stins in lapte fierbinte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Se imparte in 4 bucati...

Citeste continuarea

Paris Brest

Postat de rocsi_1612

Paris Brest

Aluatul: Intr-o cratita punem apa cu untul. Le transferam pe foc si cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam toata faina deodata. Amestecam bine cu o lingura de lemn, pana faina este bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2020, 11:06
Îmi închipui că este tare bună...!
la 12.02.2020, 11:46
la 12.02.2020, 11:51
la 12.02.2020, 13:35
la 12.02.2020, 18:20
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking