Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
3 Noi 2019 | 4143 vizualizari
Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

Vazusem prajitura aceasta a lui Merisor si cum aveam prea mult unt prin casa am hotarat sa o fac, numai ca altfel. Regret ca nu am avut mai multe mere ca stratul sa fie mai generos, dar au fost suficiente si acestea.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • esenta de mar cu scortisoara
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 kg faina
  • Dimensiune tava: 28/40 cm
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 baton de scortisoara

Mod de preparare

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul, adaugand faina cat cuprinde pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in patru parti egale (eu le-am cantarit) si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-un tuciulet, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si batonul de scortisoara si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa la inceputul fierberii. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia o bila de aluat si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe dosul unei tavi unse cu ulei. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor.

Se procedeaza la fel si cu celelalte trei bile de aluat.

Foile coapte se manevreaza cu grija deoarece se rup repede!!!

Se aseaza o foaie in tava si se pune un strat de mere calite si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Ca prajitura sa iasa cat de cat uniforma, se pune o alta tava deasupra ei si ceva greu. Se lasa prajitura sa se preseze si sa se inmoaie peste noapte.

A doua zi, prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere se poate pudra cu zahar si se poate portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu foi caramel

Postat de merisor67

Prajitura cu foi caramel

Pentru foi, punem zaharul, intr-un vas cu pereti dubli, la caramelizat. Amestecam frecvent in el sa nu se arda si sa devina amar. Punem si apa la incalzit. Cand zaharul s-a topit, adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si nuci

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2019, 16:50
Îmi plac prăjiturile cu astfel de foi...!
la 03.11.2019, 16:57
Sunt tare bune prajiturile cu mere!
la 03.11.2019, 17:14
buna buna
la 03.11.2019, 17:58
Ce bine arată și ce prezentare frumoasă!
la 03.11.2019, 18:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking