Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
6 Oct 2019 | 3292 vizualizari
Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Merișor căreia îi mulțumesc și o pup :-* Eu am folosit mai puțin zahăr și a fost suficient pentru gusturile noastre. Glazura oglindă de ciocolată e o rețetă pe care eu am mai făcut-o și e grozav de bună. Vă recomand să încercați și voi rețeta!

Ingrediente

  • 500g biscuiți
  • 1.2 kg mere
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 100g unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • -pentru crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g amidon
  • 30 g făină
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • -pentru glazura oglindă de ciocolată:
  • 175 g apă
  • 150 g frișcă vegetală
  • 225 g zahăr
  • 75 cacao
  • 10 g gelatină

Mod de preparare

Cureți merele de coajă, le răzuiești pe răzătoarea mare, apoi le pui într-o cratiță împreună cu zahărul și le lași să fiarbă timp de 5-10 minute până când se formează sirop. Adaugi amidonul și omogenizezi. După ce se îngroașă adaugi untul tăiat bucățele și scorțișoara și mai lași să fiarbă câteva minute până când se topește untul și se omogenizează compoziția. O dai la rece.

Pregătești crema de vanilie:Amesteci amidonul cu zahărul, făina și puțin lapte rece.Restul de lapte îl pui la fiert cu un praf de sare, iar când este fierbinte, adăugi amestecul de mai sus. Amesteci intens până când crema se îngroașă ca o budincă și fierbe creând bășicuțe.
Adăugi ciocolata ruptă în bucăți, vanilia și din nou amesteci până la omogenizare. Stingi focul, acoperi crema cu o folie direct peste ea pentru a nu face crustă și o dai la rece.

Crema va fi ceva mai groasă, aproape de consistența unei budinci.
Când este răcită, o mixezi și încorporezi mascarponele.
Într-o tavă cu dimensiunea de 25x35 cm pui un rând de biscuiți peste care torni crema de vanilie. Pui alt rând de biscuiți apoi torni compoziția de mere. Imediat deasupra pui un alt rând de biscuiți și lași la rece până când prepari glazura. 

Pentru glazură amesteci apa cu frișca lichidă, zahărul și cacaoa într-un vas pe care îl pui apoi la foc până când se topește zahărul având grijă să nu dea în clocot.

Pui la înmuiat în 50 ml apă rece 10 g gelatină pe care apoi o încălzești ușor pe baie de abur având grijă să nu fiarbă. Gelatina dizolvată o torni peste compoziția cu cacao și amesteci până se omogenizează. Strecori compoziția pentru a elimina eventualele granule de cacao care nu s-au amestecat bine și o dai la rece pentru circa 30 de minute până când consistența ei devine ca o smântână mai groasă dar totuși curge. Această glazură de ciocolată astfel preparată o torni peste prajitură și o lași la rece până când se încheagă glazura (preferabil de pe o zi pe alta).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu ciocolata, cafea si alune

Postat de timea

Negresa cu ciocolata, cafea si alune

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, cafeaua, praful de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu crema de branza

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2019, 23:35
la 07.10.2019, 05:04
Buna prajiturica , cu combinatia perfecta
la 07.10.2019, 06:37
servesc si eu o portie
la 07.10.2019, 08:44
Stim cat de buna e Arata perfect! Bravo, Oana!
la 07.10.2019, 09:56
Multumesc Mihaela!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking