Ingrediente
- pentru blat (35 x 25 cm):
- 3 ouă mari
- 60g zahăr pudră vanilat
- sare
- 70 ml lapte
- 70ml ulei
- 1 lingură praf de copt
- 16 linguri faină
- crema 1:
- 1 kg mere
- 4-5 linguri zahăr
- scorțișoară
- 80g nuci
- 30g unt
- crema 2:
- 550g brânză de vaci
- 90g zahar cu aromă de citrice
- 3 ouă
- 1 plic budincă de vanilie
- 30g stafide
Mod de preparare
Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească.
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C.
Pentru crema 2, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical). La final se încorporează stafidele.
Se scoate tava și se întinde amestecul de mere călite și apoi se toarnă crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.
Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, nuci si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|