Ingrediente
- Aluat:
- 5 galbenusuri
- 1 praf de sare
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat Bourbon (8 g)
- 150 ml lapte
- 150 ml ulei
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- Umplutura:
- 1 kg mere curatate de coaja si seminte
- 150 g zahar (sau dupa gust)
- 1 lingurita scortisoara
- Bezea:
- 5 albusuri
- 1 praf de sare
- 200 g zahar
- Dimensiune tava: 21/31 cm
Mod de preparare
Se incepe cu umplutura mai intai. Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun impreuna cu zaharul intr-un tuci la foc, iar dupa ce se evapora toata zeama lasata de ele, se ia tuciul de pe foc si se adauga scortisoara.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se incepe pregatirea aluatului: galbenusurile se freaca cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga laptele, uleiul, faina cernuta si praful de copt si se mixeaza. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Cand blatul este aproape copt, se adauga merele calde peste el. Se pregateste rapid bezeaua, mixand albusurile cu un oraf de sare, apoi cu zaharul. Se pune bezeaua peste mere si se introduce prajitura din nou la cuptor pana cand este rumenita frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|