Ingrediente
Blat:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 325 g faina
- 200 ml lapte
- 150 ml ulei
- 1 praf de copt
- 1 lingura cacao
Umplutura cu urda:
- 600 g urda
- 3 oua
- 100 g zahar
- coaja rasa de la 1 lamaie
- esenta de rom
- esenta de vanilie
- 80 g stafide aurii
Mod de preparare
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam apoi zaharul, galbenusurile si uleiul, mixand continuu dupa fiecare.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua. In compozitia de oua adaugam alternativ faina si laptele, mixand pentru omogenizare.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Separat amestecam ouale cu urda, zaharul si aromele.
La final adaugam coaja de lamaie si stafidele si amestecam pentru omogenizare.
Cu o lingura punem umplutura cu urda din loc in loc, in tava.
Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru cca 35 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca apoi o portionam si o pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|