Desert prajitura marmorata cu branza si visine

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
3 Iul 2018 | 8722 vizualizari
Desert prajitura marmorata cu branza si visine

Un deliciu. Eu am fost foarte incantata de rezultat. Intotdeauna cand faci ceva dulce la repezeala cu ce gasesti prin casa iese ceva minunat.

Ingrediente

Compozitia maro:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g faina
  • 30 g cacao
  • 3/4 plic praf de copt

Compozitia de branza:

  • 250 g urda
  • 140 g crema de branza
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/4 plic praf de copt

300 g visine chipsuri de ciocolata

Mod de preparare

Pentru compozitia maro am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat un praf de sare, uleiul si laptele. Am adaugat si faina amestecata cu cacaua si trei sferturi din plicul de praf de copt.

Pentru compozitia de branza am mixat putin cele doua oua cu zaharul vanilat si zaharul pudra, doar cat sa le amestec. Am adaugat apoi branza (care a fost prea putina pentru cele 2 oua si noroc ca aveam in frigider o cutie de crema de branza), amidonul si restul din plicul de praf de copt.

Intr-o tava in care am pus hartie de copt am turnat compozitia maro, apoi compozitia de branza si le-am amestecat usor pentru aspectul de marmorat.

Am distribuit si visinele fara samburi si chipsurile de ciocolata si am introdus tava in cuptorul incins pana s-a rumenit usor si s-au desprins marginile. Am facut si testul cu scobitoarea.

Compozitia maro cu gust de ciocolata s-a imbinat perfect cu compozitia de branza si visinele acrisoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Deliciu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...

Citeste continuarea

Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

Postat de mirela0911

Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat

Cum se prepara  Prajitura Coca-Cola - Reteta pentru desert delicios si aromat Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul apoi se pune coca-cola si se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2018, 11:15
la 04.07.2018, 11:24
Yummy, combinația mea preferată!
la 04.07.2018, 11:25
la 04.07.2018, 11:27
O prăjitură foarte bună!
la 04.07.2018, 11:32
E o combinatie delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking