Desert prajituri cu fructe tropicale

Postat de CameliaComan in Dulciuri
23 Iun 2017 | 3532 vizualizari
Desert prajituri cu fructe tropicale

Aceste prajiturele se pot consuma atat la micul dejun dar si atunci cand ai pofta de ceva dulce cu fructe. M-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache.   

Ingrediente

  • 190 g faina
  • 20 g amidon
  • 125 g zahar pudra
  • 180 g de fructe tropicale la conserva
  • 5 g praf de copt
  • 3 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 varf cutit de sare
  • 220 g iaurt
  • gem de caise (optional)

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta.

 Intr-un bol, punem faina, praful de copt si amidonul. Le amestecam cu o lingura. Intr-un alt vas, punem ouale cu praful de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam iaurtul, uleiul si zaharul pudra. Amestecam cu telul pana la omogenizare. Punem amestecul de faina peste amestecul de oua si omogenizam usor. Pudram fructele scurse cu o lingura de faina, iar apoi le adaugam peste amestecul obtinut. Le incorporam, amestecand usor cu o lingura. Folosim o tava de copt cu forme bundt. Daca nu aveti aceste forme, puteti sa folositi si o tava pentru briose sau o tava mica pentru chec.  

Tapetam tava cu ulei /unt si faina. Umplem formele pe trei sferturi cu compozitie. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 25 de minute sau pana cand prajiturelele sunt frumos rumenite si coapte. Le verificam cu o scobitoare. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, iar dupa 5 minute, le scoatem din forme. Ungem prajiturile cu gem de caise, iar deasupra punem fructe tropicale taiate cubulete mici. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri cu fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert fursecuri cu branza

Postat de sufletista

Desert fursecuri cu branza

Intr-un bol adaugam branza de vaci, untul la temperatura camerei, ouale, zaharul vanilat si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, framantam un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2017, 14:27
la 23.06.2017, 14:43
De la cutie, da, dar nu ai zis ce fructe erau în cutie, pentru ăi mai cârcotaşi, aşa, ca mine. De cerut nici gând să cer, că o să zici iar că "doar o prăjitură".
la 23.06.2017, 15:01
Aluatul cu iaurt aste foarte bun pentru prăjiturile cu fructe!
la 23.06.2017, 15:17
Padre, in cutie era ananas, mango si alte fructe tropicale. Vrei o prajiturica?
la 23.06.2017, 15:17
Rodi

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking