Ingrediente
- pentru rahat :
- 250 ml suc de portocale
- 300 g zahar
- 140 g amidon de porumb
- 380 ml apa
- zeama de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de portocale
- pentru pudrare :
- 1 lingura zahar pudra
- 3 linguri amidon de porumb
Mod de preparare
Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie si mai tinem pe foc tot 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda de cratita.
Se ia de pe foc preparatul si se adauga si o lingurita de esenta de portocala.
Luam un vas de sticla pe care il udam si turnam compozitia noastra. Se lasa la racit la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racit, se taie in patratele.
Separat se face un amestec dintr-o lingura de zahar pudra cu trei linguri de amidon. Se dau bucatile de rahat prin acest amestec si se pune pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rahat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|