Desert rulada umpluta cu gem de visine

Postat de momo121 in Dulciuri
11 Iul 2017 | 2630 vizualizari
Desert rulada umpluta cu gem de visine

Ingrediente

  • 5 oua mici
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie si rom
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • cacao
  • 1/2 borcan gem de visine sau de care aveti

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, mixam bine totul pana la incorporare.

Intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt facem cateva modele (cu un pos sau cu o lingura) din aluat amestecat cu cacao, dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca. 20 minute.

Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan, o rulam usor si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit complet, o desfacem usor, o ungem cu gem, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata!

Pentru un dulce rapid, se gasesc imediat variante! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada umpluta cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert rulada cu nuca de cocos si banane

Postat de comanligia

Desert rulada cu nuca de cocos si banane

Blat: Biscuitii se piseaza, apoi se fierbe laptele cu cacao si zaharul. Se ia de pe foc si se adauga fiola de esenta de rom, apoi se amesteca toate cu biscuitii. Se lasa la racit, apoi se...

Citeste continuarea

Rulada cu gem de gutui si nuca

Postat de susu

Rulada cu gem de gutui si nuca

Lasam ouale la temperatura camerei dupa care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin la cuptor cat sa nu fie crude. Se amesteca mereu in ele si nu se lasa nesupravegheate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2017, 17:00
Ce frumoasa-i tigrata
la 11.07.2017, 17:32
Gemul de vișine ușor acrișor îi dă o savoare deosebită!
la 11.07.2017, 17:41
O ruladă acrișoară și bună!
la 11.07.2017, 17:43
Multumesc! Asa este Bunica...o super bunatate!
la 11.07.2017, 19:06

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking