Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie
Postat de oanapl in Prajituri 6 Mar 2022 | 4641 vizualizari
Am văzut această rețetă pe blogul Violetei (caietul cu retete) și mi s-a părut interesantă. A ieșit o prăjitură delicioasă și vă invit s-o încercați și voi.
Se lasă să se răcească complet și abia după aceea se taie. Nu incercați să o tăiați caldă, fiindcă nu veți reuși, crema de vanilie va curge!Eu am pățit-o. N-am mai avut răbdare să o las să se răcească și în momentul în care am scos-o din tavă s-a crăpat. Nu repetați greșeala mea!
În rețeta originală s-a folosit doar 100g unt în aluat, dar mi s-a părut prea puțin și am pus 200g. A ieșit un aluat fraged, perfect.
De asemenea, am folosit mai puțin zahăr decât în rețeta originală și a fost suficient. În rețeta Violetei erau 100g zahăr în aluat și 100 g în crema de vanilie.
Inapoi la reteta
|