Desert tarta cu capsuni si rubarba

Postat de oanapl in Prajituri
6 Mai 2017 | 3428 vizualizari

Pentru preparatele culinare, de la rubarba, se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic care poate provoca moartea. Rubarba este saraca in calorii are doar 16 Kcal la 100 g petiol. In schimb este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba protejeaza impotriva cancerului. Totodata este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Din rizomii de rubarba, se pot prepara cataplasme pentru vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.   Indiferent de culoarea pe care o au, tulpinile trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Nu alege rubarba fibroasa si uscata. (sursa culinar.ro)

Inapoi la reteta

Comentarii (13)

la 06.05.2017, 23:30
la 07.05.2017, 06:58
Excelent!
la 07.05.2017, 07:14
Ce bunătate ai făcuuuuut!
la 07.05.2017, 07:40
la 07.05.2017, 08:40
Tare bună e combinația rubarbă -căpșune! Cred că a ieșit o tartă gustoasă!
la 07.05.2017, 09:59
Nu am folosit niciodata rubarba, trebuie incercata!
la 07.05.2017, 10:15
Super!
la 07.05.2017, 12:28
Buna!
la 07.05.2017, 15:40
Tare buna combinația!
la 07.05.2017, 15:47
Va multumesc de aprecieri! Da, e foarte delicioasa si merita incercata.
la 07.05.2017, 17:16
Tare buna!
la 08.05.2017, 20:58
la 08.05.2017, 22:58
Multumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking