Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
12 Iun 2022 | 2983 vizualizari
Desert tarta cu rubarba si mascarpone

Dacă tot e sezonul rubarbei am pregătit o rețetă delicioasă. Rubarba acrișoară s-a potrivit perfect cu crema de mascarpone dulce. Vă recomand să o încercați și voi.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 220 g făină
  • 100 g unt rece( 80% grăsime)
  • 1 ou
  • sare
  • 70g zahăr măcinat
  • pentru umplutură:
  • 1 ou
  • 250g mascarpone
  • 50g zahăr măcinat
  • sare
  • esență de vanilie
  • 3 linguri de făină
  • 4 tije de rubarbă

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă toată făina cu untul, zahărul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă oul bătut si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura.
Se mixează oul cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi se adaugă mascarpone, esența de vanilie și făina și se omogenizează compoziția.
Se spală rubarba, se usucă bine și se taie după imaginație.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se taie surplusul de aluat. Se acoperă cu hârtie de copt și se pun deasupra boabe de fasole (sau biluțe speciale pentru copt) și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute.
Se scoate tava, se îndepărteaza boabele de fasole și hârtia de copt și se lasă să se răcorească 10 minute. Se toarnă umplutura peste aluat.

Se așază rubarba deasupra.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.
Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu rubarba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert choux a la creme cu capsuni

Postat de oanapl

Desert choux a la creme cu capsuni

Pentru aluat, pui apa la fiert, împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi făina, tragi vasul de pe foc și amesteci intens, până se...

Citeste continuarea

Mini checuri cu crema de branza

Postat de rocsi_1612

Mini checuri cu crema de branza

Ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, crema de branza, sarea, coaja rasa de portocala si amestecam usor. Faina o cernem, o incorporam treptat, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2022, 20:37
la 12.06.2022, 23:09
la 13.06.2022, 18:19
la 13.06.2022, 19:20
la 13.06.2022, 22:54
Ce frumoasa este !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking