Desert tarta cu urda, mure si crumble

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
18 Aug 2019 | 2307 vizualizari
Desert tarta cu urda, mure si crumble

Pentru aceasta reteta m-am inspirat un pic de aici.

Ingrediente

  • Crusta:
  • 100 g unt
  • 50 g smantana
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • esenta de trandafir
  • 250 g faina (sau cat cuprinde)
  • Diametru tava: 28 cm
  • Umplutura:
  • 500 g mure
  • 300 g zahar
  • 500 g urda crema
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crumble:
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 150 g faina

Mod de preparare

Untul, smantana, zaharul, oul, sarea, esenta si faina (se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se spala murele si se amesteca cu 100 g zahar.

Restul de zahar, urda, ouale, sarea si esenta de vanilie se mixeaza.

Pentru crumble se amesteca untul, zaharul si faina (care se adauga treptat) pana cand se obtine un aluat nisipos.

Se scoate celalalt aluat din frigider si se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se pune intr-o tava pentru tarte unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se adauga compozitia cu urda, apoi se adauga murele.

Se presara pe deasupra aluatul nsipos si se mai scot la suprafata cateva mure cu ajutorul unei furculite.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.

Tarta cu cu urda, mure si crumble se taie dupa ce se raceste.

Se poate decora cu mure proaspete si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu urda, mure si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Buturuga de Crăciun

Postat de panacris

Buturuga de Crăciun

Pentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă...

Citeste continuarea

Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Postat de ctlina

Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră . Adăugați piureul de castane. Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2019, 10:06
Wow, cum arata!
la 18.08.2019, 11:05
la 18.08.2019, 12:09
Ce bunătate...
la 18.08.2019, 16:55
la 18.08.2019, 18:22
Tare buna e!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking