Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai

Postat de ancutsa in Torturi
17 Mai 2019 | 1620 vizualizari
Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai

Pe 16 mai o sărbătorim pe una dintre surorile mele, Cristina. Pentru că ei îi plac mult migdalele, ciocolata și hortensiile, i-am pregtit un tort în care să combin tot ce-i place ei. Cu un blat de migdale, cremă de ciocolată, nu putea fi mai frumos decât decorându-l cu flori din cremă: hortensii și trandafiri de ceai. ”retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 ouă M,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • un plic praf de copt,
  • 70 g făină,
  • 70 g migdale măcinate,
  • pentru sirop:
  • o jumătate de măr,
  • o jumătate de pară,
  • 200 ml apă,
  • 200 vin alb,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 65 g mix ciocolată cu lapte și amăruie,
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • pentru decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • colorant alimentar galben, colorant alimentar roșu, colorant alimentar verde, colorant alimentar albastru

Mod de preparare

 

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitor, apoi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina și praful de copt. Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă formă rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu aprox 25 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop: se fierb pe foc mic apa împreună cu vinul alb și îndulicitorul, iar când încpe să fiarbă, se adaugă fructele spălate și tăiate bucățele, se lasă să fiarbă aprox 5 minute, apoi se dă siropul de pe foc și se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolata: se topesc în același vas cele două feluri de ciocolată, pe baie de abur, apoi se lasă la la răcit. Se bate cu mixerul, câteva secunde, crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, se mai amestecă puțin, apoi se adaugă și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.

 Pentru crema albă: se bate cu mixerul crema mascarpone, apoi se adaugă frișca lichidă și se amestecă, dar se lasă mai moale această cremă.

 Pentru montare: se taie blatul în două foi și se însiropează. Peste prima foaie se întinde crema de ciocolată, cu o spatulă, având grijă să dăm deoparte cam o lingură din cremă pentru urarea de p tort. Apoi se adaugă a doua foaie de blat. Se îmbracă în crema albă.

 Pentru decor: crema albă rămasă se împarte în ceșcuțe, se adaugă câteva picături de colorant alimentar (respectați dozajul specificat pe ambalaj) în fiecare și se omogenizează.

Pentru tradanfirii de ceai, hortensii și frunze se umple diferite poșuri cu cremele colorate.

Pentru urarea de pe tort, se umple un poș cu crema de ciocolată rămasă. 

Porţii: 12

 

Diametrul formei de copt: 20 cm

Timp de coacere: 25 min

Timp de pregătire: 3 h

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-cu-hortensii-si-trandafiri-de-ceai.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000

Postat de Constelatialeu

Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000

Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand...

Citeste continuarea

Desert tort musuroi cu krant

Postat de Constelatialeu

Desert tort musuroi cu krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2019, 14:53
Ce tort frumos și dichisit...! La mulți ani, surorii tale!
la 17.05.2019, 15:07
la 17.05.2019, 15:49
La multi ani !
la 17.05.2019, 16:42
la 17.05.2019, 17:24
La multi ani surorii tale! E foarte frumos tortul! P.S. Si mie imi plac foarte mult hortensiile!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking