Desert tort cu mango caramelizat

Postat de licurici_lra in Torturi
14 Noi 2017 | 3362 vizualizari
Desert tort cu mango caramelizat

Ingrediente

  • Pentru blat: (ingrediente pt un blat, trebuie 2 buc):
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja de citrice
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru mango caramelizat:
  • 2 buc mango
  • 350 g zahar brun
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole Dr. Oetker
  • Pentru decor -glazura portocalie:
  • 40 g ciocolata alba
  • 50 g frisca lichida
  • 2 g gelatina (1 foaie)
  • 3-4 picaturi de colorant portocaliu

Mod de preparare

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si uleiul. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 22 cm) cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).

Pentru mango caramelizat, se taie mango in cubulete mai mici, se pune zaharul pe foc, se amesteca continuu, iar cand s-a topit, se adauga untul, apoi bucatile de mango.

Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.

Pentru montat, cele 2 blaturi se taie pe jumatate. Fiecare blat se insiropeaza cu caramelul de la mango, apoi se pune mango si crema. Se opreste putina crema pentru a inveli tortul la sfarsit.

Pentru glazura portocalie, ciocolata se rupe in bucati, se pune pe foc impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand se opreste focul, se adauga gelatina (inmuiata in apa) si colorantul. Se amesteca bine si se lasa la racit, apoi se pune pe marginea tortului si se lasa sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Savarina

Postat de Creatsa

Tort Savarina

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare . Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o...

Citeste continuarea

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Postat de Corina33

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Se spala zmeura si se lasa sa se scurga de apa. Ananasul se scoate din compot, se taie cubulete si se lasa sa se scurga de zeama. Se bate frisca spuma, se adauga zaharul si cate o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2017, 09:46
Delicios!
la 14.11.2017, 09:55
Ce bine suna si ce bine arata!
la 14.11.2017, 09:59
la 14.11.2017, 10:03
cel mai bun
la 14.11.2017, 10:07
Multumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking