Desert tort cu portocala, arahide si ciocolata

Postat de ancutsa in Torturi
28 Apr 2020 | 2673 vizualizari

Un tort elegant, cu pandișpan pufos și aromat cu vanilie și portocală, însiropat, cremă de arahide și glazură de ciocolată. Pentru ca gustul ciocolatei să nu fie prea intens (pentru mine), am folosit mai multă ciocolată cu lapte și mai puțină amăruie la cremă. Și pentru că obișnuiesc să folosesc arahide la checuri, pentru crusta de deasupra, acum m-am gândit să râșnesc câteva arahide și să le folosesc și la această cremă. Îmi plac mult arahidele pentru gustul lor complex. Nu e nevoie ca arahidele să fie nesărate, ale mele au fost prăjite, sărate, în coajă roșie și le-am decojit și le-am dat la râșnița de cafea pentru a obține o pastă fină. Important e ca arahidele să nu fie unsuroase, ci uscate, astfel încât să le puteți folosi la o cremă totuși dulce.

Inapoi la reteta

Comentarii (28)

la 29.04.2020, 13:37
Multumesc frumos, Claudia!
la 29.04.2020, 13:37
Rahela
la 29.04.2020, 13:37
Multumesc frumos, Tabita!
la 29.04.2020, 13:37
Multumesc mult, Rocsi!
la 29.04.2020, 13:38
Multumesc mult, Cristina!
la 29.04.2020, 13:38
Multumesc mult, Laura!
la 29.04.2020, 13:39
Multumesc mult, Adi!
la 29.04.2020, 13:39
Domnule Vasile
la 29.04.2020, 13:40
Multumesc mult, Andreea!
la 29.04.2020, 16:14
superb si delicios!
la 30.04.2020, 17:38
Cât de frumos l-ai decorat! Felicitări! Se vede că progresezi!
la 01.05.2020, 17:16
Multumesc mult, Daniela!
la 01.05.2020, 17:17
Multumesc mult, Ina!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking