Desert tort cu portocala, arahide si ciocolata
Postat de ancutsa in Torturi 28 Apr 2020 | 2673 vizualizari
Un tort elegant, cu pandișpan pufos și aromat cu vanilie și portocală, însiropat, cremă de arahide și glazură de ciocolată. Pentru ca gustul ciocolatei să nu fie prea intens (pentru mine), am folosit mai multă ciocolată cu lapte și mai puțină amăruie la cremă. Și pentru că obișnuiesc să folosesc arahide la checuri, pentru crusta de deasupra, acum m-am gândit să râșnesc câteva arahide și să le folosesc și la această cremă. Îmi plac mult arahidele pentru gustul lor complex. Nu e nevoie ca arahidele să fie nesărate, ale mele au fost prăjite, sărate, în coajă roșie și le-am decojit și le-am dat la râșnița de cafea pentru a obține o pastă fină. Important e ca arahidele să nu fie unsuroase, ci uscate, astfel încât să le puteți folosi la o cremă totuși dulce.
Inapoi la reteta
|