Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl in Torturi
25 Ian 2020 | 4688 vizualizari
Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

Torturile cu multă ciocolată și fructe sunt preferatele noastre. Vă invit să încercați și voi rețeta să vă convingeți cât e de bun.

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • pentru crema de zmeură:
  • 500g zmeură
  • 3 linguri zahăr
  • 30ml apă
  • 500g mascarpone
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 100g zahăr
  • 10g gelatină
  • 50ml apă
  • pentru crema de ciocolată:
  • 200g ciocolată neagră
  • 400ml frișcă lichidă
  • pentru ornat:
  • Un cornet de înghețată
  • Bomboane de ciocolată
  • Ornamente Dr. Oetker în formă de steluță
  • Ornamente Dr. Oetker de ciocolată
  • 10g ciocolată

Mod de preparare

Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). 
Pentru blat se pune cacaoa într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și se mixează până se obține o bezea lucioasă, care face țepi atunci când se scot paletele mixerului. Gălbenușurile se freacă cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Se adaugă treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Se toarnă compoziția într-o tavă (28 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile se ung cu unt. Se dă tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit. După ce s-a răcit complet se taie blatul în două discuri. 

Crema de zmeură:
Se pune zmeura într-o oală, se adaugă zahărul, apa și se lasă să clocotească pentru 5-10 minute. Se pune într-o sită și se pisează cu o furculiță, apoi se apasă pentru a scurge zeama. Se lasă sucul rezultat să se răcească complet.

Se mixează frișca lichidă.

Separat se mixează mascarpone cu zahărul, apoi se adaugă frișca lichidă și se omogenizează.

Gelatina se pune la hidratat în 50 ml de suc de zmeură rece, iar după 10 minute se topește la bain-marie. Se amestecă gelatina cu sucul de zmeură și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează.

 Se așază primul blat pe un platou și se pune în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Se toarnă jumătate din crema de zmeură și se așează al doilea blat deasupra. Se toarnă restul cremei de zmeură peste blat și se introduce platoul la frigider pentru 2 ore.

 Crema de ciocolată:

Se scoate crema de ciocolată de la rece și se mixează bine. Separat se mixează frișca (nu foarte tare) și se adaugă peste crema de ciocolată și se omogenizează.

 Se trece pe marginile tortului de jur împrejur un cuțit bine ascuțit (trecut în prealabil prin apă fierbinte). Se desprinde apoi inelul din jurul tortului.

Se îmbracă marginile tortului cu cremă de ciocolată și se ornează tortul după imaginație. 

Se umple cornetul de inghețată cu cremă de ciocolată și se așează pe tort. Se presară ornamentele și se așează bomboanele de ciocolată.

Se topește ciocolată (10g) în cuptorul cu microunde, se pune într-o pungă, se taie un colț și se ornează cornetul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Postat de mirela0911

Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100

Blatul: In bolul robotului se pun ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Se porneste si se mixeaza timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai...

Citeste continuarea

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2020, 21:55
Super combinatie, mai ales ca e cu zmeura
la 25.01.2020, 21:56
Mulțumesc Cleme! Și nouă ne place această combinație.
la 25.01.2020, 22:24
la 25.01.2020, 22:46
Trebuie sa fie delicios!
la 25.01.2020, 23:18

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking