Desert tort de biscuiti

Postat de GeorgianaGrigorescu in Torturi
5 Ian 2019 | 4016 vizualizari
Desert tort de biscuiti

Un desert delicios destul de usor de facut.

Ingrediente

  • 500 g biscuiti
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smanatana pentru frisca
  • 140 g iaurt grecesc
  • 400 g crema de ciocolata( Nutella,Finetti)
  • 50 g ciocolata neagra rasa
  • 2 pliculete ness
  • 3-4 linguri de zahar
  • 200 ml apa calda
  • 250 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Intr-un vas mixam crema de branza, smantana pentru frisca, mascarponele. Adaugam si iaurtul mixand in continuare.

Adaugam treptat si crema de ciocolata la temperatura camerei, mixand usor. Nu mixam foarte mult pentru ca se va taia crema,doar cat sa se omogenizeze. Adaugam si cele 50 g ciocolata neagra rasa.

Amestecam apa calda cu ness-ul si zaharul.

Intr-o forma de tort detasabila asezam folie alimentara. Inmuiem foarte putin fiecare biscuite in ness si lipim doi cate doi cu crema intre ei. Asezam circular in forma de tort biscuitii astfel lipiti. Apoi inmuiem fiecare biscuite in ness, asezam crema pe o parte si il lipim cu partea cu crema de biscuitii din forma.

Procedam la fel pana umplem toata forma.Cel mai bine se vede din poze. Invelim si partea superioara a formei de tort cu folie si introducem la rece cateva ore.

Scoatem tortul din forma, il imbracam cu cele 250 g ciocolata topita cu 100 g unt si 50 ml lapte.

Mie mi-a mai ramas din crema, am adaugat biscuiti macinati in ea si am format bilute si stelute pe care le-am asezat pe tort. Pentru ornare am mai folosit biscuiti macinati si chippsuri de ciocolata.

Un tort de efect si foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2019, 22:13
Placee
la 05.01.2019, 22:16
Arata bine!
la 05.01.2019, 23:03
Bun!
la 05.01.2019, 23:21
la 05.01.2019, 23:25

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking