Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Postat de Ina in Torturi
13 Noi 2016 | 94587 vizualizari
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Pentru ca ieri a fost ziua mea si nu am avut timp suficient pentru chestii migaloase, am ales sa-mi fac un tort la rece, cu biscuiti, mascarpone si finetti.  Usor de realizat si extrem de gustos :)  

Ingrediente

Crema:
  • 2 cutii mascarpone
  • 500 g crema finetti
  • 50 ml lapte condensat 

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom

In plus:

  • biscuiti populari
  • 250 ml cafea concentrata, tare
  • 100 ml coniac

Mod de preparare

Intai ne ocupam de crema, pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte condensat ( puteti inlocui cu 150 ml frisca lichida ). Dam crema la frigider si ne ocupam de prepararea cafelei care trebuie sa fie destul de concentrata (3-4 lingurite cu cafea la 250 ml apa).

Intr-un bol punem cafeaua impreuna cu 100 ml coniac. Trecem biscuitii prin amestecul de cafea pret de cateva secunde astfel incat sa nu se imbibe foarte tare si sa se rupa (ulterior isi vor trage suficienta umezeala si de la crema) . 

Pe masura ce scoatem biscuitii din cafea, ii asezam unul langa celalalt, intr-o tava cu pereti detasabili, tapetand astfel fundul tavii. Peste stratul de biscuiti intindem un strat de crema cu finetti, dupa care adaugam iar un strat de biscuiti insiropati, apoi crema, biscuiti, etc. in functie de cat de inalt doriti sa va iasa tortul.

Eu am ales sa fac tortul doar din patru straturi de biscuiti si patru de crema. 

Crema ramasa nu mi-a ajuns si pentru decor, asa ca am mixat cantitatea ramasa cu 200 ml frisca lichida, 2 linguri de cacao, doua linguri cu zahar pudra si esenta de rom, obtinand astfel o crema mult mai aerata (dar la fel de buna) fata de cea utilizata la straturi. 

Am decorat tortul si l-am tinut peste noapte la frigider. 

Cu cat sta mai mult la rece, cu atat se va taia mai usor si va fi mai savuros.

Sa aveti spor si pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Retete similare

Desert tort Oreo

Postat de licurici_lra

Desert tort Oreo

Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort de biscuiti

Intr-un vas mixam crema de branza, smantana pentru frisca, mascarponele. Adaugam si iaurtul mixand in continuare. Adaugam treptat si crema de ciocolata la temperatura camerei, mixand usor. Nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2016, 21:24
Delicios !
la 13.11.2016, 21:24
la 13.11.2016, 21:25
Cat de bine arata! Simplu si delicios!
la 13.11.2016, 21:25
la 13.11.2016, 21:27
Yamyy, yamyy! Ce tort bun!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking