Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Postat de RODIMUR in Torturi
5 Aug 2019 | 2526 vizualizari
Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600

Am făcut acest tort în urmă cu aproape o lună și era sortit musafirilor de ziua mea, dar cum mai aveam și altceva bun și dulce, tortul a rămas până acum, așa că abia ieri l-am tăiat și servit. Din tortul pentru ziua mea, a devenit tortul care marchează cea de-a șase suta rețetă pe site... Inițial am vrut să fie mai micuț, dar cum frișca s-a ”înfoiat” mult, am fost nevoită să-l fac într-o formă mai mare, ceea ce a fost, până la urmă o idee foarte bună, pentru că torturile de înghețată mai înalte se taie mai greu... Oricum, are un gust excepțional, căci vanilia se combină foarte bine cu ciocolata, iar cireșele confiate au contribuit și ele din plin la această senzație de răsfăț culinar dulce.

Ingrediente

  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de lapte
  • 1-2 linguri de zahăr tos fin
  • 1 plic de vanilie
  • 100 grame de ciocolată neagră
  • Pentru frișcă:
  • 300 ml de smântână naturală
  • 1-2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • Pentru decor:
  • cireșe confiate
  • pepite/buline de ciocolată
  • ciocolată cu lapte, răzuită

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește ciocolata, care se mărunțește.

Gălbenușurile se mixează cu zahărul tos, vanilia și laptele, după care compoziția se dă la bain-marie, la foc mic. Se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe și nici să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă compoziția. Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă compoziția să se răcească, dar între timp se mai amestecă în ea, din când în când, ca să nu prindă pojghiță.

Cât timp se răcește compoziția cu gălbenușuri, se face frișca, mixând smântâna rece, până ce crește în volum și apoi adăugând treptat zahărul pudră și vanilia. Dacă frișca este gata mai repede, se dă la frigider.

Se ”îmbracă” forma de inimioară (umezită, în prealabil) cu folie alimentară și se decorează baza cu cireșe confiate și cu pepite/buline de ciocolată.

Când compoziția cu gălbenușuri s-a răcit total, se amestecă ușor, de jos în sus cu frișca rece. Se adaugă ciocolata mărunțită, se omogenizează și se toarnă cu grijă în forma de inimioară, pentru a nu deranja decorul de la bază.

Se netezește compoziția de înghețată, se răzuiește deasupra ciocolată, se pune forma de inimioară cu înghețata într-o pungă de unică folosință și se dă la congelator, pentru 7-8 ore.

Cu 5-6 minute înainte de servire, se scoate înghețata din forma de inimioară din congelator, se decorează cu cireșe confiate și ciocolată răzuită, după care se porționează, când se mai înmoaie puțin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...

Citeste continuarea

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de mirela0911

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Umplutura: Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se pune frisca lichida si ciocolata rupta bucatele la foc mic si se lasa pana se incalzeste bine si se topeste ciocolata. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2019, 21:07
mmm cat de bun! sunt prima Felicitari pentru nr. de retete!
la 05.08.2019, 21:26
La cât mai multe rețete la fel de bune!
la 05.08.2019, 21:39
Felicitari!
la 05.08.2019, 21:42
Mulțumesc frumos, Daniela, pentru aprecieri și pentru urări!
la 05.08.2019, 21:42
Mulțumesc frumos, Buni!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking