Ingrediente
- aluat:
- 500 g faina
- 150 g marg sau unt
- 2 oua intregi
- 1 cub drojdie-15 g
- 100 ml lapte
- 3 linguri smanatana
- CREMA:3 albusuri
- 25o zahar
- 25o g nuca macinata
- 1 borcan gem acrisor de culoare inchisa
- rahar 600-700 g
- GLAZURA:
- 3 galbebusuri
- 120 g zahar pudra
Mod de preparare
Se ameteca toate pentru aluat si se imparte aluatu in 4 parti egale,apoi se intinde o faoia si se pune intr-o tava unsa si tapetata peste care se pune rahatul taiat felite foarte subtiri se aseaza in rand una alnag alta apoi se intindea cea de a doua foaie si se pune peste rahat,apoi se pune nuca macinata ametecat cu albusurile batute cu zahar,dupa care se intinde cea de a treia foaie si se pune gemul sau dulceata si se intinde bine apoi se pune cea de a 4 foaie se intinde bine (se trage la copt sa o intindeti foarte bine) apoi se pune la cuptor pentru 40 minute aproximativ la 160 grade
Cand e gata coapta se acoate se la sa 10 minute apoi se intinde glazura din galbenus frecat cu zahrul pudra (trebuie frecat foarte mult sa se faca ca o spuma)apoi se intinde glazura cu un cutit cu lama foarte lata
pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Domino" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|