Dresală (sărbușcă) de legume

Postat de ela2015 in Ciorbe
4 Mai 2016 | 2804 vizualizari

Rețete de Paști Această rețetă face parte din tradițiile culinare românești, fără a avea o apartenență regională anume, dar în funcție de zonele unde este pregătită și servită poate "suferi" câteva variețiuni. Fiind o ciorbă simplă, ingredientele principale sunt și cele de bază: cartofii și zerul (de la brânza de oi sau de vaci). Dacă se dorește o ciorbă mai "îndesată" se folosește smântâna sau laptele acru și ouă. Variantele de preparare sunt mai multe (v-am prezentat una din rețetele originale aici  http://www.bucataras.ro/retete/dresala-de-cartofi-70248.html), cu legumele călite sau fierte și drese după dorință, cu zer sau smântână. Aici vă prezint o variantă care mi-a fost mai la îndemână de pregătit și anume: am înlocuit jumătate din cantitatea de cartofi cu dovleac plăcintar și a ieșit o bunătate de ciorbă (de fapt, nu aveam în camară suficienți cartofi și așa mi-a venit ideea de completare, altfel nu aflam cât de bună poate să fie această combinație).

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 04.05.2016, 17:07
O ciorbiță potrivită în orice anotimp!
la 04.05.2016, 17:33
Multumesc Marcela!
la 04.05.2016, 17:33
Buni, , multumesc de trecere!
la 21.08.2016, 00:41
Zerul e sanatos...asa ca ciorbita ta o punem la loc de cinste * * * * *....imbratisari!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking