Dulceata de cirese in sirop de zahar
Postat de Lia1 in Dulceata / Gem 30 Iun 2014 | 9751 vizualizari
Pentru mine este o metoda complet noua, probabil mai multi dintre voi chiar asa o faceti de mai multa vreme. M-a convins sa o recomand cu prioritate pentru ca: fructele se fierb doar cateva minute (cu exceptia anilor mai ploiosi cand fructele sunt deosebit de zemoase si pe care trebuie sa le fierbeti putin mai mult) si presupun ca pastreaza mai multe vitamine decat fierte indelung. Alt mare avantaj din punctul meu de vedere este ca pastreaza o nuanta de culoare apropiata celui a fructului crud, insemnand ca este rosiatica ci nu maro sau neagra (daca ciresele nu sunt negre/amarui). Siropul are o nuanta roz incantatoare si consistenta o puteti controla dupa bunul plac, obligatoriu faceti proba paharului cu apa. Daca o veti consuma pe paine la micul dejun, borcanul pe care il desfaceti, il veti tine la frigider iar acest sirop se va mai ingrosa si va sta pe paine (am probat). Alt mare avantaj este ca se face si repede, fara sa stropeasca totul in jur. Nu pe acest criteriu recomand, ci pentru argumentele anterior mentionate. O reteta savoriurbane.ro
Inapoi la reteta
|