Dulceata de rubarba si caju

Postat de ladydi in Dulceata / Gem
26 Mar 2018 | 2091 vizualizari
Dulceata de rubarba si caju

Pentru ca se apropie sezonul rubarbei, m-am gandit sa va prezint si ideea mea de dulceata. Eu zic ca este buna si de facut. :)

Ingrediente

  • 1 kg de rubarbă
  • 1 kg de zahăr
  • 1 l de apă
  • 150 g caju crud
  • 2 pere
  • 3-4 felii lime
  • franjuri de coajă de portocală rosie
  • sucul de la 1/2 lime
  • ghimbir

Mod de preparare

Punem apa cu zahărul la fiert si intre timp spalam rubarba si perele si le taiem in bucatele de cca. un cm. Dupa 10-15 minute de cand am pus oala pe foc, adaugam feliile de lime si franjurile de portocala.Lasam siropul la fiert pana picatura de pe lingura formeaza o margica pe farfurie.Cand consideram ca este gata siropul scoatem feliile de lime si franjurile de portocala si adaugam rubarba si perele. Dupa ce clocoteste dam focul la minim si mai lasam cca. 10 minute. Ideal ar fi sa nu amestecam deloc în tot acest timp, doar leagănăm și scuturăm oala cât să se acopere toată rubarba cu sirop.Oprim focul, adaugam sucul de lime, un sfert de lingurita de ghimbir pudra si alunele caju. Turnam in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca incet (mi-au iesit 4 borcane de 400 g). Apoi ne bucuram de dulceata aromata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rubarba si caju" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de cirese

Postat de rocsi_1612

Dulceata de cirese

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele...

Citeste continuarea

Gem de gutui

Postat de MotanLaOale

Gem de gutui

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou. Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite. Eu le-am pus in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2018, 21:29
Am facut si eu dulceata din asta dar cu ghimbir, a fost ok, dar raman la dulceturile mele favorite....
la 26.03.2018, 21:38
Ce rețetă inedită! Felicitări, Diana, pentru toate rețetele minunate pe care le-ai postat! Ai idei foarte frumoase, originale și interesante de combinare a ingredientelor!
la 26.03.2018, 21:40
Ce bunatate!
la 26.03.2018, 21:49
la 26.03.2018, 22:01
Asta e dulceața care a rămas neîncepută la Bușteni...!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking