Dulceata din sfecla rosie si ananas

Postat de panacris in Conserve
5 Sep 2017 | 3626 vizualizari

  O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2 anișori la Pusi Roman, alias BunicaBucătăraș. Mulțumesc pentru rețetă.   https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html A fos minunată, am servit-o ca atare pe pâine sau alături de brânzeturi. Ei, anul acesta am vrut să o îmbunătățesc și am adăugat și un fruct exotic, tocmai în ideea că, această rețetă se poate prepara pe toată perioada anului, fie vară, fie iarnă. Spor și poftă bună!

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 12.09.2017, 08:13
waw
la 15.10.2017, 10:46
Este chiar deosebita si absolut delicioasa! Noi am avut cam 900 g de ananas (dupa curatare/ nearomat+nedulce, probabil inca necopt - asta a fost si motivul care ptr care am incercat reteta!) si 500 g de sfecla prefiarta la vid (cumparata); ptr ca am vrut gem, am dat totul prin robot/razatoarea mare; am folosit 700g zahar rafinat + 100g zahar gelifiant, iar in loc de apa - 500 ml suc de portocale (natural, fara adaosuri, dar cumparat); si numai 1/2 de lamaie, pe care am tocat-o cu tot cu coaja. In 1/2 din cantitatea obtinuta am pus cca 2 cm
scortisoara, 1 cuisoara, 1 enibahar si 1/2 anason stelat macinate. "Castigatoare" este definitiv varianta fara mirodenii (poate ptr ca inca nu ni-i dor de iarna/Craciun). Multumim ptr idee!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking