Falafel (de post)

Postat de LeBlogPiquant in Mancaruri de post
15 Noi 2010 | 10690 vizualizari

O reteta aromata si delicioasa, de post.

Inapoi la reteta

Comentarii (25)

la 16.11.2010, 15:49
Draga mea, gasesc interesanta sugestia ta de a face falafel cu fasole alba.
Dar nu mai este falafel.
Falafel este o mancare foarte populara in tarile arabe si mediteraneene; se face din naut, bob sau un amestec de bob-naut.
Reteta postata de Miha este cea folosita la noi.
Nautul nu se gateste; se lasa la inmuiat peste noapte in apa , apoi se marunteste cu restul ingredientelor si se prajesc falafel in ulei fierbinte.
De asemenea se adauga si coriandru si piper; asa cum e reteta lui Miha se pot condimenta cu seminte de susan care le dau si un plus de aspect.
Sub nici o forma nu se adauga paine( de fapt este folosita painea pentru a falsifica acest fel de mancare , deoarece nautul s-a scumpit mult in ultimul timp si speculantii pun paine uscata in loc de boabe de naut).
Se pot servi ca atare sau in sandviciuri cu lipie araba , care se deschide ca un buzunar si se adauga muraturi, salata mixta cu pasta de susan si pasta de ardei iute.
Deci o reteta ideala pentru post si foarte satioasa.
Iti recomand si o reteta foarte buna de pe gustos.ro, postata de Camelia Husni( care traieste in Iordania de peste 25 de ani).

http://www.gustos.ro/retete-culinare/aperitive-cu-legume/falafel-specific-arab.html

Exceptand postul se poate consuma cu salata de patrunjel verde cu iaurt

http://www.gustos.ro/retete-culinare/salate-de-legume/salata-de-patrunjel-verde-cu-iaurt.html


http://www.gustos.ro/retete-culinare/salate-de-legume/baqdonisie-specific-arab-salata-de-patrunjel.html


Nu vreau sa consideri comentariul meu o critica; toate invatam o multime de lucruri noi unele de la altele; noi care traim in lumea araba de multi ani incercam sa familiarizam prietenele din tara cu aceasta bucatarie minunata si foarte condimentata.
O zi buna!
la 16.11.2010, 17:13
Multumesc, Mihaela, pentru precizari. Voi incerca si reteta sugerata de tine. Si eu il fac de obicei cu naut - dar cateodata e greu de gasit nautul - pe astea, in mod particlar le-am facut dintr-un amestec de naut cu fasole. Acum cateva zile am gasit naut la Real si mi-am cumparat vreo 10 conserve. Sa fie
O zi buna si tie
la 17.11.2010, 08:26
Mihaela acum dupa ce am citit ce ai scris , precum si ceea ce scrie in retetele indicate de tine, mi-am dat seama ce este Falafelul, intr-adevar....Multumim de completari !
la 17.11.2010, 12:15
Da-mi voie sa-ti spun ca sunt o iubitoare a bucatariei orientale...fac falafel si hummus de...mmmm. sa zic ceva cu mult inainte de 89...asa cam anii 80...si-l iubesc teribil...am probat nenumarate retete...si libaneze si israeliene si siriene...si iordaniene si turcesti si palestinene...mmmmm am terminat? LOL ...fiecare regiune am observat are alta modalitate de a-l face...insa mie imi place oricum....tu ai ales o varianta personala...super rapida...si eu zic ca e jos palaria bravo!
la 17.11.2010, 12:42
Mersi Ruxy
la 17.11.2010, 12:52
la 17.11.2010, 20:25
RuxyRux, abia astept sa le postezi . Simbata am fost si noi la restaurantul libanez Colt verde ... F buna mincarea
la 19.11.2010, 21:21
arata tare delicios,dar spre rusinea mea nu am mancat niciodata naut
la 12.03.2018, 07:45
Bun!
la 12.03.2018, 12:35

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking