la 16.11.2010, 15:49 Draga mea, gasesc interesanta sugestia ta de a face falafel cu fasole alba.
Dar nu mai este falafel.
Falafel este o mancare foarte populara in tarile arabe si mediteraneene; se face din naut, bob sau un amestec de bob-naut.
Reteta postata de Miha este cea folosita la noi.
Nautul nu se gateste; se lasa la inmuiat peste noapte in apa , apoi se marunteste cu restul ingredientelor si se prajesc falafel in ulei fierbinte.
De asemenea se adauga si coriandru si piper; asa cum e reteta lui Miha se pot condimenta cu seminte de susan care le dau si un plus de aspect.
Sub nici o forma nu se adauga paine( de fapt este folosita painea pentru a falsifica acest fel de mancare , deoarece nautul s-a scumpit mult in ultimul timp si speculantii pun paine uscata in loc de boabe de naut).
Se pot servi ca atare sau in sandviciuri cu lipie araba , care se deschide ca un buzunar si se adauga muraturi, salata mixta cu pasta de susan si pasta de ardei iute.
Deci o reteta ideala pentru post si foarte satioasa.
Iti recomand si o reteta foarte buna de pe gustos.ro, postata de Camelia Husni( care traieste in Iordania de peste 25 de ani).
Nu vreau sa consideri comentariul meu o critica; toate invatam o multime de lucruri noi unele de la altele; noi care traim in lumea araba de multi ani incercam sa familiarizam prietenele din tara cu aceasta bucatarie minunata si foarte condimentata.
O zi buna!
la 16.11.2010, 17:13 Multumesc, Mihaela, pentru precizari. Voi incerca si reteta sugerata de tine. Si eu il fac de obicei cu naut - dar cateodata e greu de gasit nautul - pe astea, in mod particlar le-am facut dintr-un amestec de naut cu fasole. Acum cateva zile am gasit naut la Real si mi-am cumparat vreo 10 conserve. Sa fie
O zi buna si tie
la 17.11.2010, 08:26 Mihaela acum dupa ce am citit ce ai scris , precum si ceea ce scrie in retetele indicate de tine, mi-am dat seama ce este Falafelul, intr-adevar....Multumim de completari !
la 17.11.2010, 12:15 Da-mi voie sa-ti spun ca sunt o iubitoare a bucatariei orientale...fac falafel si hummus de...mmmm. sa zic ceva cu mult inainte de 89...asa cam anii 80...si-l iubesc teribil...am probat nenumarate retete...si libaneze si israeliene si siriene...si iordaniene si turcesti si palestinene...mmmmm am terminat? LOL ...fiecare regiune am observat are alta modalitate de a-l face...insa mie imi place oricum....tu ai ales o varianta personala...super rapida...si eu zic ca e jos palaria bravo!
la 17.11.2010, 12:42 Mersi Ruxy
la 17.11.2010, 12:52
la 17.11.2010, 20:25 RuxyRux, abia astept sa le postezi . Simbata am fost si noi la restaurantul libanez Colt verde ... F buna mincarea
la 19.11.2010, 21:21 arata tare delicios,dar spre rusinea mea nu am mancat niciodata naut