Ingrediente
- 200 grame de farfalle
- 100 grame de șuncă
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă roșie (medie)
- 2-3 linguri de sos pesto
- 3-4 linguri de smântână
- 50 ml de supă concentrată de legume
- sare
- piper
- oregano
- Pentru decor:
- 50 grame de cașcaval răzuit
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se înmoaie puțin la foc mic, în uleiul de măsline în care s-a rumenit șunca.
Se adaugă sosul pesto în tigaie și după 2-3 minute, la foc mic, se adaugă și smântâna. Se omogenizează sosul obținut și se mai lasă la foc mic, încă 2-3 minute, amestecând întruna.
Pastele fierte se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg bine, după care se răstoarnă în bolul de servire.
Deasupra se toarnă sosul fierbinte, se condimentează cu: sare, piper și oregano, și se adaugă șunca rumenită. Se amestecă ușor pentru omogenizare, după care se decorează cu cașcaval răzuit în prealabil și cu frunze proaspete de busuioc.
Se servește cald, imediat după preparare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu sunca, in sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|