Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie
Postat de vasimur in Mancaruri de post 3 Noi 2018 | 3572 vizualizari
Fasolea bătută (frecată, făcăluită sau tocată cum i se mai spune), un preparat tradițional românesc este destul de greu de realizat, dar merită tot efortul. Gătită cu sos de ceapă este foarte gustoasă, excelentă pentru zilele de post, mai ales atunci când este servită alături de murături, făcute tot în casă. Fiind sezonul în care sfecla roșie se găsește din belșug, am pregătit o fasole tocată, în bulcuțe (chifle) de pâine, cu sos de ceapă și salată de sfeclă roșie.
Secretul este să puneți fasolea la înmuiat, în apă călduță, de cu seara și va fierbe mult mai ușor și mai repede!
Din ingredientele de mai jos a rezultat 1 porție = 1 oală de 3 l de fasole bătută.
Inapoi la reteta
|