Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Postat de mihaelar63 in Porc
17 Sep 2015 | 4356 vizualizari
Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )

Am primit o noua jucarioara adusa de fiul meu din Grecia. Este un vas traditional din ceramica pentru gatit la cuptor . Mai multe informatii puteti gasi aici http://greekfood.about.com/od/glossary/g/yiouvetsi.htm. Vasul frumos si mancarea delicioasa. Misiune indeplinita :D Fasolea este de la mine din gradina, un soi bun, se topeste in gura. Am avut si cateva pastai de fasole verde fideluta prea putine pentru o mancare separata , asa ca le-am incorporat in preparatul acesta.

Ingrediente

  • 1 kg jambon semi-afumat
  • 2 cani fasole alba cu bob mare
  • 2 cepe
  • 2 rosii mari
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei Kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 cana fasole verde fideluta 1 crenguta marar
  • 1 crenguta cimbru
  • 100 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Am oparit bucata de jambon. Am spalat fasolea si le-am pus sa fiarba in oala sub presiune timp de 45 minute.
  2. Am curatat si spalat legumele.
  3. Am prajit usor  ceapa cubulete si ardeii feliati in ulei impreuna cu fasolea verde  rupta marunt, timp de 2-3 minute.
  4. Sarati si adugati rosiile fara pelita taiate cuburi .Amestecul nu  este nevoie sa setina mult pe foc se va continua prepararea in cuptor.
  5. Luati vasul de ceramica ce a fost tinut in apa 30 minute . Puneti pe fundul vasului crengutele de mirodenii si jumatate din legumele sotate. Adugati fasolea si jambonul cu tot cu lichidul aferent in care a fiert si deasupra restul de legume.
  6.  Puneti capac [ acesta are un mic orificiu pentru eliberarea aburului ] si dati vasul la cuptor timp de o ora.
  7. Serviti mancarica cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
  8.  Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu jambon -in gastra (vas grecesc )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Friptura de porc aromata Godina, cu cartofi aurii cu marar

Postat de AlexandraOrdean

Friptura de porc aromata Godina, cu cartofi aurii cu marar

Spalam bine si transam cotletul. Intr-o tava de yena punem untura si condimentele. Asezam carnea, carnaciorii si ciuperciile spalate si taiate felii. Asezonam, punem un...

Citeste continuarea

Mușchiuleț de porc cu cartofi aromați cu rozmarin

Postat de panacris

Mușchiuleț de porc cu cartofi aromați cu rozmarin

Mușchiulețul se curăță, se spală și se crestează puțin. Condimentele se amestecă în mojar impreună cu puțin ulei, cu acest amestec se ”masează” mușchiuleții și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2015, 19:32
Poftiti la masa Cine refuza ?
la 17.09.2015, 19:35
Ce bine arata! Eu nu refuz asa ceva!
la 17.09.2015, 19:38
Ehei! Mancare delicioasa, vasul superb!
la 17.09.2015, 19:40
wow... cum arata! Cum am putea refuza asa bunatate?!
la 17.09.2015, 19:42
Ma gandeam ca ne ramane portia lui Padre sau a Clementinei ))

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking