Focaccia cu rosii si usturoi

Postat de Zamfira in Aperitive / Garnituri
20 Mai 2013 | 11390 vizualizari

Focaccia este o paine plata , traditionala in Italia, care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cunoscuta chiar din timpul Romei Antice, "panis focacius" a devenit o emblema a aromelor italiene. O paine aromata, parfumata in care predomina ierburile mediteraneene: oregano, busuioc, cimbru. Sa nu uitam de gustul fin dat de uleiul de masline, sanatate curata. In prezenta reteta am adaugat cateva ingrediente deosebite: branza de capra, rosii si usturoi, care imbinate cu focaccia dau o simfonie de arome. Echilibrul aromelor nu se gaseste in cantitati, ci in simturile celui care gateste. Fiecare ingredient trebuie analizat, mirosit, atins. Aluatul trebuie lucrat cu mainile pentru a ajunge la o consistenta elastic-lipicioasa si o textura fina, lucioasa. Buon appetite!!!

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 21.05.2013, 10:34
Ohhhh, vreau și eu!!!!
la 21.05.2013, 10:38
Ce bine arata!
la 25.05.2013, 19:24
?D>
la 06.06.2013, 12:40

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking