Focaccia cu rosii si usturoi
Postat de Zamfira in Aperitive / Garnituri 20 Mai 2013 | 11390 vizualizari
Focaccia este o paine plata , traditionala in Italia, care seamana foarte mult cu blatul de pizza.
Cunoscuta chiar din timpul Romei Antice, "panis focacius" a devenit o emblema a aromelor italiene.
O paine aromata, parfumata in care predomina ierburile mediteraneene: oregano, busuioc, cimbru. Sa nu uitam de gustul fin dat de uleiul de masline, sanatate curata. In prezenta reteta am adaugat cateva ingrediente deosebite: branza de capra, rosii si usturoi, care imbinate cu focaccia dau o simfonie de arome.
Echilibrul aromelor nu se gaseste in cantitati, ci in simturile celui care gateste. Fiecare ingredient trebuie analizat, mirosit, atins. Aluatul trebuie lucrat cu mainile pentru a ajunge la o consistenta elastic-lipicioasa si o textura fina, lucioasa.
Buon appetite!!!
Inapoi la reteta
|