Focaccia de casa italiana

Postat de margo in Piine
9 Noi 2014 | 6543 vizualizari

Focaccia este un preparat specific Italiei ce consta din aluat de paine intins in foaie subtire.De obicei se asezoneaza cu ulei de masline,ierburi aromatice,sare.Se pot adauga diverse legume sau branza. Acelasi aluat,intins la fel ,in Ungaria se cheama Langos.De data asta se asezoneaza cu branza,smantana,sunca,carnati.Dar neaparat frecat cu usturoi. Practic,acelasi preparat,doua denumiri.La noi in zona,fiind resimtita influenta maghiara,se stie mai mult de langos,decat de focaccia.Dar eu azi am facut focaccia.

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 10.11.2014, 07:59
la 10.11.2014, 09:24
la 10.11.2014, 09:47
la 10.11.2014, 10:50
ce bine miroase
la 10.11.2014, 18:13
a ajuns si la mine mirosul
la 10.11.2014, 20:33
la 10.11.2014, 22:21
la 11.11.2014, 11:04
la 11.11.2014, 12:05
Buna

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking