Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea.
O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute la rece.
Dupa acest interval, picuram ulei peste carne, o amestecam din nou sa se unga uniform si o dam la cuptor pentru o ora, la 150 de grade, apoi inca 10-15 minute la 200 de grade, pentru o rumenire mai accentuata.
Va iesi o friptura frageda si gustoasa, datorita amestecului de ingrediente introduse in plicul cu condimente pentru porc - Delikat.
Pentru prepararea cartofilor in unt la cuptor, curatam cartofii, ii clatim bine in apa rece si ii tocam in sferturi sau jumatati.
Ca si la carne ii asezam in tava, presaram condimente peste ei si din loc in loc cuburi de unt.
Ii amestecam bine sa se pudreze unifor si sa se unga cu untul moale, apoi ii dam la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade. Eu i-am copt in acelasi tim cu carne, pe sertare diferite in cuptor si am avut grija pe parcurs sa le mai schimb ordinea.
Pentru preparare sos de usturoi cu rosii si cimbrisor, curatam usturoiul si il pisam in mojar cu sare, apoi adaugam unt topit, de la cartofi si il frecam ca pentru mujdei.
Adaugam rosiile si cimbrisorul si trecem totul prin blender, daca vrem sa obtinem un sos mai fin.
La final, adaugam si cateva fiere de patrunjel verde, tocate marunt.
Cea mai buna combinatie, cu toate ca este controversata, tot friptura de porc cu cartofi va ramane, parerea mea!