Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Postat de merisor67 in Retete Delikat
10 Iun 2018 | 4213 vizualizari
Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru ca mi-am propus sa testez toate condimentele noi de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, a venit rândul condimentelor pentru carne de porc și al celor pentru cartofi, dar am testat  in acelasi timp si cimbrisorul. Minunate toate, cu gust bun si arome care se simt din plin chiar si dupa tratamentul termic mai indelungat. Concluzia: Cu Delikat să tot gătesti si pe cei dragi ii cuceresti!

Ingrediente

  • Pentru friptura de porc
  • 1200 g pulpa si cotlet de porc
  • 1 plic condimente pentru porc, Delikat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • sare, după gust
  • Pentru cartofi cu unt la cuptor:
  • 1200 g cartofi
  • 1 plic condimente pentru cartofi, Delikat
  • 100 g unt
  • pătrunjel verde
  • Pentru sosul de usturoi cu roșii:
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri unt topit
  • 250 g rosii cuburi in sos de rosii
  • 1 lingurita Delikat cimbrisor
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Pentru friptura de porc, portionam carnea, o asezam in tava si presaram condimentele peste ea.

O amestecam bine cu condimentela sa se pudreze uniform, apoi acoperim tava si o dam 30 de minute la rece.

Dupa acest interval, picuram ulei peste carne, o amestecam din nou sa se unga uniform si o dam la cuptor pentru o ora, la 150 de grade, apoi inca 10-15 minute la 200 de grade, pentru o rumenire mai accentuata.

Va iesi o friptura frageda si gustoasa, datorita amestecului de ingrediente introduse in plicul cu condimente pentru porc - Delikat.

Pentru prepararea cartofilor in unt la cuptor, curatam cartofii, ii clatim bine in apa rece si ii tocam in sferturi sau jumatati.

Ca si la carne ii asezam in tava, presaram condimente peste ei si din loc in loc cuburi de unt.

Ii amestecam bine sa se pudreze unifor si sa se unga cu untul moale, apoi ii dam la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade. Eu i-am copt in acelasi tim cu carne, pe sertare diferite in cuptor si am avut grija pe parcurs sa le mai schimb ordinea.

Pentru preparare sos de usturoi cu rosii si cimbrisor, curatam usturoiul si il pisam in mojar cu sare, apoi adaugam unt topit, de la cartofi si il frecam ca pentru mujdei. 

Adaugam rosiile si cimbrisorul si trecem totul prin blender, daca vrem sa obtinem un sos mai fin.

La final, adaugam si cateva fiere de patrunjel verde, tocate marunt.

Cea mai buna combinatie, cu toate ca este controversata, tot friptura de porc cu cartofi va ramane, parerea mea!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Carnati la gratar cu orez, legume curcubeu si Delikat- condimente pentru gratar

Postat de Satisfyyourcravings

Carnati la gratar cu orez, legume curcubeu si Delikat- condimente pentru gratar

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se taie cuburi mari.  Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Postat de xana

Chiftelute cu sos si cartofi duchesse la cuptor

Pentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:04
la 06.07.2018, 09:13
Foarte bun!
la 06.07.2018, 09:39
la 06.07.2018, 10:06
buna buna
la 06.07.2018, 12:27
Yammiii, tare bun cred ca e!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking