Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl in Vita
17 Ian 2022 | 7307 vizualizari
Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor Am pus la treabă vasul Crock-Pot câștigat la concursul "Mândru mi-s bucătăraș" și am pregătit o friptură delicioasă.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
  • 600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi
  • 30 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 bucată țelină
  • -pentru garnitură:
  • 600g cartofi

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei).
Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de bucătărie.
Se unge vasul termorezistent cu ulei. Se curăță și se taie felii legumele și se așază în vasul termorezistent. Se pune bucata de carne pe legume, se acoperă și se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 200° C (treapta inalta la cele cu gaz), scăzând imediat temperatura la 180° C. Se lasă dati la cuptor o oră.

Dupa o oră se îndepărtează capacul și se lasă încă 15 minute ca friptura să se rumenească.
Se scoate tava din cuptor, se acoperă lejer cu o folie de aluminiu și se lasă 15-20 de minute la odihnit. In acest rastimp temperatura interna va mai creste cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este important! În această fază fibrele musculare se destind, sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, fapt care conferă frăgezime și suculență.

Se servește cu garnitura preferată. Nouă ne plac foarte mult cartofii pregătiți la friteuza cu aer cald.

Recomandam si rasol de vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

Postat de merisor67

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

Mai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc...

Citeste continuarea

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Postat de panacris

Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina

Iata cum se prepara Reteta de papricas din carne de vitel cu galuste din faina Ceafa se fasonează și taie cubulețe. Legumele se curăță și taie mărunt, apoi se pun la călit în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2022, 16:46
Prezenta !!!!
la 17.01.2022, 16:53
Cu drag te servesc!
la 17.01.2022, 16:58
la 17.01.2022, 17:16
Adauga comentariu...
la 17.01.2022, 18:01

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking