Fursecuri asortate - cookies

Postat de CulinaryRainbow in Prajituri
20 Dec 2013 | 5230 vizualizari

În română, cuvântul fursec provine din limba franceză ( four-sec ) însemnând ”cuptor uscat”. Ca să ne întoarcem în timp și să ne imaginăm transformarea acestor minunate prăjiturele, de la cele mai fragede începuturi până azi, ar trebui să derulăm XIV secole. Se spune că povestea lor începe în secolul VII, când zahărul devenise un aliment comun în Persia. Se asemănau cu niște turtițe realizate din zahăr și nuci. Aceste începuturi primitive în ale artei culinare nu au dat o valoare aparte fursecurilor, ci mai degrabă, le-au clasat ca fiind un aliment nelipsit al drumeților, o hrană utilă, ușor de transportat cu proprietatea de a rezista bine în timp. Așa au ajuns în Europa, odată cu migrațiile musulmane. Au fost primite și apreciate de societate, chiar și în bucătăriile regale. Odată cu trecerea timpului s-au diversificat, iar fiecare regiune în parte a contribuit la îmbunătățirea rețetei originale și la crearea unor noi forme. Fursecurile au primit noi denumiri. Astfel, tradiționalele specialități olandeze ”koekje”, primesc denumirea de ”cookies” odată ajunse în America secolului al XVIII-lea. Aici au fost îmbunătățite cu bucăți de ciocolată, devenind foarte populare. În principiu, delicioasele prăjiturele și-au păstrat și-n zilele noastre aceeași utilitate, fiind produse uscate, motiv pentru care rezistă mai bine în timp decât prăjiturile cremoase. Sunt ușor de servit și pot fi asociate atât cu micul dejun cât și cu evenimentele selecte.

Inapoi la reteta

Comentarii (6)

la 20.12.2013, 14:22
Bravo
eu fac destul de rar,mai bine fac un tort ))
la 20.12.2013, 14:39
astea sunt pentru noi, nu?
la 20.12.2013, 15:05
Absolut!
la 20.12.2013, 22:56
la 22.12.2013, 09:04
Minunate!
la 22.12.2013, 13:59

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking