Ingrediente
- 226 g margarina
- 5 lg zahar
- 2 lgt esență de vanilie
- 1/4 lgt sare
- 240 g faina
- 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
- 100 g arahide
- 140 g nuca
- 150 g zahar pudra
Mod de preparare
Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de consistent. Se da la frigider pentru 45 de minute.
Intr-un bol, se pune zaharul pudra și se lasă deoparte.
Se scoate aluatul din frigider și se fac bilute mici intre palme. Se asaza în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanța intre ele.
Se coc la 180 de grade, timp de 12-14 minute, cât sa înceapă sa devină maronii. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească 2 minute. Se dau prin zaharul pudra cât sunt încă calde. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau din nou prin zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|