Ingrediente
- 250 g Rama cu unt ( mit Butter )
- 180 g zahar
- 2 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- 450 g faina
- 1 plic cu praf de copt
- 1 praf de sare
- 2-3 picaturi esenta de vanilie
- Pentru pudrat:
- zahar tos
- zahar pudra
Mod de preparare
Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .
Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.
Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt si esenta de vanilie .
Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam
in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.
Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.
Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|