Ingrediente
- 300 gr faina
- 1 ou
- 3 catei usturoi
- 1 legatura mica patrunjel
- 2 lunguri ulei de masline
- 50 gr cascaval ras
- 50 gr ceapa prajita
- sare piper
- apa
Mod de preparare
In primul rand, punem apa la fiert, adaugam sare.
Pisam usturoiul si tocam patrunjelul. Punem faina intr-un bol, introducem usturoiul si patrunjelul si amestecam bine. Facem o gaura in mijloc si adaugam oule. Amestecam si adaugam cate o lingura de apa, treptat. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nu prea moale.
In apa clocotita, introducem galustele pe care le formam cu o lingurita umezita in apa fierbinte. Apoi, reducem focul pe mediu. Cand galustele incep sa iasa pe suprafata apei, fierbem pentru 2-3 minute, apoi le scoatem si le strecuram bine.
Turnam ulei de masline si le amestecam. Razuim cascaval peste galuste si presarim cu ceapa prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de faina cu patrunjel si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|