Garam Masala - aroma Indiei

Postat de Brindusa in Pt. carne
25 Ian 2010 | 11297 vizualizari

Garam Masala poate fi tradus prin "Condimente (Masala) fierbinti (Garam)" si contine un amestec de condimente, folosit in India si pe tot subcontinentul Indian. Acest amestec se foloseste in cantitati mici chiar inaine ca mancarea sa fie gata, sau, daca este prajit in grasime, se pune la inceput pentru a da o aroma subtila mancarurilor. Se poate folosi si pentru marinarea carnii de pui sau vita. Garam Masala are mai multe retete, dupa regiunea in care este folosit si in functie de gustul personal. Indiferent de reteta, este foarte important sa nu se foloseasca o cantitate mare, pentru ca are o aroma foarte puternica.

Inapoi la reteta

Comentarii (5)

la 25.01.2010, 20:25
O minunatie de arome!! La ador
la 25.01.2010, 20:43
Si eu iubesc mancarea indiana si cea chinezeasca dar nu gasim chiar toate condimentele pe piata
la 25.01.2010, 20:56
susu, vad ca esti din Bucuresti , ca si mine. Toate condimentele le am cumparate de aici. Daca te intereseaza, intreaba-ma ce condiment vrei sa cumperi si eu iti spun de unde.
la 10.07.2010, 19:04
gata preparat nu se gaseste?
la 19.07.2010, 11:06
Flori, scuze ca-ti raspund asa tarziu. Probleme cu netul. In Bucuresti se gaseste gata facut la magazinul Ki Life din P-ta Amzei. In alte orase, nu stiu.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking