Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
29 Sep 2020 | 2992 vizualizari

De mult timp prepar mai rar garniturile clasice (cartofi prăjiți, pilaf de orez, piure de cartofi...) pe care le-am înlocuit cu: paste, cus-cus, sau legume, de obicei la aburi și cu un sos adecvat. De această dată am preparat garnitura de legume la pungă, pentru ca gustul și savoarea lor să nu ”se ducă” în apă, sau aburi. Legumele s-au preparat în sucul lor propriu, fără nici o picătură de apă, la care am adăugat ulei de măsline și câteva condimente, cu măsură, pentru că urma să le asociez un sos de usturoi. Au fost atât de bune, încât ar putea fi servite și ca atare, fără carne, mai ales că sosul de usturoi, temperat cu 2-3 linguri de smântână le-a dat o savoare aparte. Din ingredientele de mai jos, ca garnitură ies patru porții, dar consumate ca atare, doar două.

Inapoi la reteta

Comentarii (21)

la 30.09.2020, 19:49
Ce mult imi place cum au iesit! Sunt foarte bune cu siguranta!
la 30.09.2020, 19:54
Mulțumesc frumos, Oana!
la 30.09.2020, 19:54
Mulțumesc frumos, Lau!
la 30.09.2020, 19:58
Mă bucur mult, Rocsi că-ți place garnitura aceasta. Mulțumesc frumos! Păcat că lumina nu a fost favorabilă, ca să se vadă și în poză așa cum se vedea în realitate... A fost foarte gustoasă, pentru că toate legumele și-au păstrat gustul lor natural, îmbogățit cu cele câteva condimente adăugate și cu uleiul de măsline.
la 04.10.2020, 09:30
la 04.10.2020, 18:45
Mulțumesc frumos, Daniela!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking