Gem de prune cu nuca
Postat de gaby_d in Dulceata / Gem 25 Sep 2020 | 5201 vizualizari
Reteta de gem de prune cred ca este cea mai cautata reteta de gem la noi. Consumata ca atare, cu paine proaspata si-o cana cu lapte sau inclusa in prajituri, cornulete, galuste cu prune si placinte, gemul cu nuca are o savoare aparte, asta depinzand, bineinteles, si de soiul de pruna ales
Prunele din care imi place mie sa fac gem sunt prunele cu coaja care bate in albastru. N-as sti sa va zic cum se numeste soiul dar o sa-l vedeti in imagini.
Din ele iese un gem de prune, deliciu!
Nuca este o optiune personala insa eu insist sa n-o ocoliti. Are partea ei de merit 😉
Eu o sa va scriu reteta asa cum o fac eu, fiarta pana la consistenta pe care o vedeti in imaginile retetei. Voi daca-l vreti mai gros, plusati nitel timpul pana cand gemul ajunge la consistenta care va place voua. Tmpul depinde foarte mult si de cat sunt de coapte prunele, de dulci/acre si ce soi ati ales.
In general prefer sa fac cantitati mai mici, sa nu fierb excesiv la el, ramanand astfel o culoare la fel de apetisanta pe cat ii este de bun gustul.
Inapoi la reteta
|