Gem de prune cu nuca

Postat de gaby_d in Dulceata / Gem
25 Sep 2020 | 5201 vizualizari

Reteta de gem de prune cred ca este cea mai cautata reteta de gem la noi. Consumata ca atare, cu paine proaspata si-o cana cu lapte  sau inclusa in prajituri, cornulete, galuste cu prune si placinte, gemul cu nuca are o savoare aparte, asta depinzand, bineinteles, si de soiul de pruna ales Prunele din care imi place mie sa fac gem sunt prunele cu coaja care bate in albastru. N-as sti sa va zic cum se numeste soiul dar o sa-l vedeti in imagini. Din ele iese un gem de prune, deliciu! Nuca este o optiune personala insa eu insist sa n-o ocoliti. Are partea ei de merit 😉 Eu o sa va scriu reteta asa cum o fac eu, fiarta pana la consistenta pe care o vedeti in imaginile retetei. Voi daca-l vreti mai gros, plusati nitel timpul pana cand gemul ajunge la consistenta care va place voua. Tmpul depinde foarte mult si de cat sunt de coapte prunele, de dulci/acre  si ce soi ati ales. In general prefer sa fac cantitati mai mici, sa nu fierb excesiv la el, ramanand astfel o culoare la fel de apetisanta pe cat  ii este de bun gustul.

Inapoi la reteta

Comentarii (16)

la 30.09.2020, 08:09
Va multumesc!

Faina idee, Cris!

Ia sa incerci, Rocs! )

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking