Gem delicios de prune

Postat de susu in Dulceata / Gem
6 Sep 2015 | 11157 vizualizari

Nu am sa inteleg niciodata de ce trebuie sa stricam minunatiile de fructe adaugand foarte mult zahar si conservant. Eu nu folosesc decat lamaie iar zahar foarte putin, dac-as putea sa nu folosesc deloc zahar ar fi si mai bine. Raportul de fructe/zahar depinde de gust, de cat de dulci sunt fructele si de tipul fructului, daca nu se leaga atunci mai trebuie adaugat zahar. Chiar este de preferat a se adauga o parte din zahar spre sfarsit pentru ca leaga mai bine fructul, nu trebuie sa le acoperim de la inceput cu o cantitate mare de zahar. Spre exemplu fructele de padure sau gutuia necesita o cantitate mai mare de zahar pentru a se lega. La acest gem nu am folosit nicio mirodenie, am vrut sa se simta gustul de pruna asa cum este si sa ramana culoarea aceasta frumoasa. Rezultatul este minunat, va vine sa credeti ca am folosit doar 100 de grame de zahar la aproape 1kg si jumatate de pruna ? Secretul este sa amestecati mai des pentru a nu se prinde. Nu trebuie sa fierbem gemul cu orele, dupa ce s-au fiert fructele si incepe sa se lege putem inchide focul, dupa racire se va lega si mai bine.

Inapoi la reteta

Comentarii (14)

la 06.09.2015, 17:51
la 06.09.2015, 18:10
la 06.09.2015, 20:57
Ce delicios, ce culoare are
la 06.09.2015, 21:44
Ce culoare minunata are Imi place foarte mult gemul de prune
la 07.09.2015, 06:54
Ce culoare frumoasa!
la 07.09.2015, 12:25
la 08.09.2015, 15:22
Stim cat este de bun!!! Insa admir si culoarea foarte frumoasa! Felicitari pentru poze!
la 07.10.2015, 14:20
Are o culoare minunata!
la 07.10.2015, 15:10
la 07.10.2015, 16:34
Bun gemul de prune .Felicitari, Susu , pentru prezentare
la 07.10.2015, 22:36
Wooow ce bine arata Ce dragalas este ursuletul
la 07.10.2015, 22:46
Minunat!
la 08.10.2015, 08:50
Vreau si eu un borcan ! Si ursuletul.....
la 17.07.2016, 16:31
Foarte frumos! Ursuletul tau e cel mai fericit!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking