Gofre sandvis

Postat de RODIMUR in Sandvisuri
22 Aug 2021 | 2849 vizualizari
Gofre sandvis

Pentru amatorii de gofre (printre care și noi...) am găsit în același rețetar francez această rețetă de gofre sandviș care ne-au plăcut mult. Un mic dejun simpatic, gustos și consistent. Am făcut 8 gofre sărate din care au ieșit 4 porții.

Ingrediente

  • Pentru 8 gofre sărate:
  • 300 grame de făină albă
  • 300 ml de lapte
  • 3 ouă
  • 50 grame de unt topit și răcit
  • 1 linguriță de praf de copt
  • sare
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile
  • Pentru umplutură:
  • 8 felii de șuncă presată (jambon)
  • 8 felii de cașcaval
  • 2 roșii feliate
  • unt
  • frunze proaspete de salată verde

Mod de preparare

Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite) în așa fel încât să nu rămână cocoloașe. În sfârșit se adaugă untul topit și răcorit.

După preparare, compoziția se lasă 10 minute, ca să se așeze, după care se toarnă din ea câte un polonic în fiecare spațiu al gofrierului, încins bine și uns în prealabil cu ulei de floarea soarelui.

După 3-4 minute, gofrele ușor rumenite se scot cu o paletă din aparat și se depun pe un platou.

Pentru sandviș, se pune o gofră pe farfurie, se unge cu unt și deasupra se suprapun: o frunză de salată verde, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, 2-3 felii de roșii, după care se mai pune o felie de cașcaval, una de șuncă și la urmă o frunză de salată. Totul se acoperă cu o altă gofră, se fixează cu un bețișor de plastic și în final, sandvișul se poate tăia sub formă triunghiulară. 

Este un mic dejun complet și consistent, care nu mai necesită altceva alături.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre sandvis" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandvis cu camembert si struguri

Postat de licurici_lra

Sandvis cu camembert si struguri

Am taiat camembert-ul in felii, iar boabele de struguri pe jumatate Am uns o felie de paine cu unt doar pe o parte, am asezat-o in tigaia incinsa, am adaugat felii de camembert, struguri, apoi...

Citeste continuarea

Sandvis dulce pentru pauza de relaxare

Postat de simona72

Sandvis  dulce pentru pauza de relaxare

Taiem chifla in doua pe lungime. Stropim feliile pe partea taiata cu cativa stropi de ulei de masline. Punem feliile, cu fata in jos, intr-o tigaie gril bine incinsa. Lasam feliile 1-2 minute pana...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 23.08.2021, 06:39
perfect!
la 23.08.2021, 07:52
foarte bun de luat si la pachet
la 23.08.2021, 09:11
la 23.08.2021, 10:58
Super!
la 23.08.2021, 11:52
Foarte gustoase!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking