Ingrediente
- Pentru 8 gofre sărate:
- 300 grame de făină albă
- 300 ml de lapte
- 3 ouă
- 50 grame de unt topit și răcit
- 1 linguriță de praf de copt
- sare
- ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile
- Pentru umplutură:
- 8 felii de șuncă presată (jambon)
- 8 felii de cașcaval
- 2 roșii feliate
- unt
- frunze proaspete de salată verde
Mod de preparare
Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite) în așa fel încât să nu rămână cocoloașe. În sfârșit se adaugă untul topit și răcorit.
După preparare, compoziția se lasă 10 minute, ca să se așeze, după care se toarnă din ea câte un polonic în fiecare spațiu al gofrierului, încins bine și uns în prealabil cu ulei de floarea soarelui.
După 3-4 minute, gofrele ușor rumenite se scot cu o paletă din aparat și se depun pe un platou.
Pentru sandviș, se pune o gofră pe farfurie, se unge cu unt și deasupra se suprapun: o frunză de salată verde, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, 2-3 felii de roșii, după care se mai pune o felie de cașcaval, una de șuncă și la urmă o frunză de salată. Totul se acoperă cu o altă gofră, se fixează cu un bețișor de plastic și în final, sandvișul se poate tăia sub formă triunghiulară.
Este un mic dejun complet și consistent, care nu mai necesită altceva alături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gofre sandvis" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|