Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
14 Ian 2011 | 6498 vizualizari

Silvoitza se obtine din prune dejdiochate [ desfacute ] , fierte in cazan afara la foc de lemne . Se amesteca incontinuu ore bune{ 5-8 ] sa nu se prinda de fund . Este gata cand a scazut intratat incat linguroiul de lemn sta in picioare in silvoit . Nu se pune deloc zahar . Ca tips- se pun si cativa samburi de prune care vor da o aroma deosebita . Eu am silvoita de la socra mea - sa o tina Dumnezeu sdanatoasa !. Silvoita e dulce-acrisoara si este atat de aromata [ mai ales daca e din prune bistrite ] incat daca faci clatite sau alte dulciuri , nu mai e nevoie sa pui , rom , vanile sau altceva . Aroma e asemanatoare cu cea de migdale .

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 14.01.2011, 22:11
eu vreau 4 buc. gombocz, daca mai este, pls
la 14.01.2011, 23:16
Minunate Mi-am cumparat si eu acum de curand de la maramureseni...o bunatate!!!
la 14.01.2011, 23:41
la 15.01.2011, 00:14
vreau si eu macar 4
la 15.01.2011, 14:19
Si eu vreau!
la 15.01.2011, 21:50
aroma a ajuns pana la mine !e o noutate si trebuie incercat !
la 18.01.2011, 08:45
Mirela si Ancuta bineinteles ca primesc portie dubla , doar sunt insotite
la 15.06.2011, 01:52
iooooiii ce buni...bunica facea silvoita si ne aducea,dar nu am mancat de muuuulti ani

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking