Gratin de dovlecei cu carne

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
20 Aug 2016 | 3861 vizualizari

Un gratin delicios cu dovlecei proaspeti culesi direct de la ferma.  Toata lumea cunoste dovlecelul verde dar mai putin dovlecelul galben- o leguma veche reaparuta. Dovlecelul poate avea culori diferite: galben, verde deschis, verde închis, verde inchis spre negru şi de asemenea o varietate de forme. Dovlecelul verde se mai numeşte şi Zucchini. Denumirea sofisticată se datorează faptului că deşi dovlecelul s-a răspândit din America în toată lumea, în Italia a fost intens cultivat. Fructele dovlecelului galben sunt cilindrice, si ajung la lungimea de 18-22 cm. Coaja este de culoare galbena, iar miezul de culoare crem-galbena, zemos, cu gust placut si cu continut bogat de vitamina C. Soiul este potrivit pentru consum in stare proaspata, fiarta sau prajita. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/gratin-de-dovlecei-cu-carne.html

Inapoi la reteta

Comentarii (9)

la 20.08.2016, 09:34
la 20.08.2016, 09:35
Bun!
la 20.08.2016, 10:30
Placeeee!
la 20.08.2016, 10:42
Ce mult imi place !
la 20.08.2016, 12:09
bun
la 20.08.2016, 23:32
la 21.08.2016, 16:16
ce papa bun
la 22.08.2016, 19:44
Alor mei le plac preparatele cu dovlecei...
la 18.09.2016, 22:30
imi place!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking