Guguluf cu mirodenii (Spicy gugelhupf)

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
11 Oct 2012 | 5336 vizualizari

Cu gandul la toamna, am incropit o reteta ingenioasa de guguluf cu mirodenii peste care am presarat un deliciu de glazura din suc de mere condimentata cu anason, si a rezultat o bunatate de desert ce are un miros de butic de mirodenii in amestec cu iz de cozonac, numai buna de lins pe degete. Cand am scos-o din cuptor... toate simturile mele si-au dat concursul pentru a aprecia mai bine bunatatea pregatita: ochii mi-erau furati de auriul pufos, aromele imi gadilau placut narile invitand gura sa saliveze abundent la gandul unei bucatele perfecte de aroma, gust si culoare. Azi la rubrica Stiati ca... despre Anason: care stimuleaza secretia bilei si ajuta la digestie dupa mancarurile copioase. Este folosit pentru asezonarea dulciurilor de Craciun, precum si a painii si a prajiturilor, compoturilor de mere si pere, a grisului cu lapte, a gemului de prune si a lichiorurilor: pastis, uzo, bautura din orez, sambuca. Deoarece aroma este foarte puternica, ce domina celelalte arome, se consuma cu moderatie la gatit si copt.

Inapoi la reteta

Comentarii (35)

la 01.11.2012, 16:05
Delicios
La Multi Ani! si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie
la 01.11.2012, 21:31
La multi ani!
la 01.11.2012, 23:35
Multumesc tuturor pentru urari
la 20.11.2012, 13:51
la 22.10.2014, 16:26
cat de bine atata

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking