Ingrediente
- 3 kg carne de porc
- 2 kg carnati afumati
- 3 kg cartofi
- 1,5 kg ceapa
- 1,5 kg ardei rosii
- 500 g morcovi
- 1 l ulei
- 1 l sos rosii
- 2-3 linguri pasta de ardei iute
- 4-5 foi de dafin
- 3 crengute cimbru
- frunze de telina si patrunjel verde
- sare, piper macinat
Mod de preparare
Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins.
Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa.
Ardeii se toaca si ei, dar nu cubulete, ci felii mai grosute si se adauga la calit.
Carnea taiata cuburi se adauga in ceaun si se amesteca cat mai des sa nu se prinda de ceaun. Tot acum adaugam foile de dafin si crengutele de cimbru.
Cand carnea si-a schimbat culoarea, se adauga pasta de ardei iute, boiaua si pasta de rosii.
Se pune si apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga carnatii taiati felii si cartofii taiati cuburi.
Se mai lasa la fiert 15 minute, apoi adaugam verdeata tocata.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|